středa 2. září 2015

Francie - Španělsko - Andorra - Monako 1/3

Ahoj,
díky moc všem za krásná přání do hor, která jsem si přečetla až když jsem dorazila domů. :D
Rozhodla jsem se, že článek o dovolené v horách rozdělím na tři části aby toho nebylo na jedno čtení moc. Další část bude buď během tohoto týdne nebo začátkem dalšího podle toho kolik věcí budu muset udělat do školy.

No, abych to už neprodlužovala tak jdeme na to. (Názvy mi do hlavy nelezou tak se budu muset radit s cestovatelským deníkem)

1.den
nebyl nic moc :D napakovali jsme autobus na brněnském hlavním nádraží a vyrazili na úmornou celonoční cestu do Francie. Vzhledem k mému nataženému svalu v koleni a malému místu na nohy jsem první noc přetrpěla díky Ibalginu.

2.den
Ráno jsem se probudila až v Chamonix, poměr velkém městu v údolí pod masivem Mont Blanc. Nejvyšší hora Evropy mě ani na podruhé nezklamala a ukázala se v celé své kráse bez jediného mráčku. Nádherného počasí jsme využili stejně jako před čtyřmi roky a vyjeli lanovkou na stanici Aiguile du Midi která leží o "pouhých" 1000 metrů niž než vrchol Mt. Blanc.


výhled na masiv Mt. Blanc

Po důkladném prochození protunelované hory jsme se vydali lanovkou o stanici níže a traverzem nad údolím jsme se vydali směrem k jednomu z největších ledovcovým splazů Mer de Glace s umělou ledovcovou jeskyní s úžasným barevným nasvětlením. A pak další přejezd už do Pyrenejských hor.



3.den
Další prospaná noc v autobuse, ale nijak příjemná, viz ranní oteklé nohy a bolavá záda :D 
Čekal nás výstup na pohraniční třítisícovou horu Tallón [tajón] přes Breche de Roland (Rolandovu bránu) čož je prostě zub v hradbě kamení. Byla ale mlha takže jsme nic moc neviděli a navíc foukal ze Španělské strany studený vítr. No, nakonec jsme se dohrabali až na vrchol udělali pár fotek a promrzlí pádili nazpět dolů.

Breche de Roland

Tallon

4.den
Přespali jsme v kempu s koňmi hned za stanem :3, ráno jsme sbalili stany a vydali se na konec údolí pod Tallónem k velkému vodopádu Grand Cascade. A nazpět po traverzu nad celým údolím s výhledem na okolní vrcholky. A pak přejezd dál.



Mějte se Kiwik





3 komentáře:

  1. No už podle fotek je to moc zajímavé místo co u nás nenajdeš. Jinak taky jsem jednou usla v buse a byla jsem po pár hodinách celá rozbolavělá...;)

    OdpovědětVymazat
  2. Muselo to být super :3 miluju výšlapy :) ale tohle bych už asi nedala :D
    Máš moc pěkný fotky :) Jéé, taky chci spát v horách hned u koní :3
    Taky je to pro mě v autobuse jako noční můra -.- proto nejraději jezdím na dovolené autem, aby se mohlo zastavit tam, kde to potřebuješ.

    OdpovědětVymazat
  3. Wow :O Muselo to být náročné, ale užité :). Těším se na další díl! ;)
    Nevydržela bych jet tak daleko autobusem a ještě v něm přespávat :X

    OdpovědětVymazat